Instagram İşletme Sayfası Yönetiminde Facebook'u Örnek Alacak Mı?

blog8
Paylaş

Instagram, an itibariyle en çok konuşulan sosyal medya platformu konumunda. Geçtiğimiz yıl bir milyar aktif kullanıcıya ulaşan ve günlük 500 milyon hikâyenin paylaşıldığı platform büyümeye devam ederken pek çok marka da bu rüzgâra dahil olmak arzusunda. Bu isteğin farkında olan ve Facebook’un bir parçası olan platform, yakında Facebook’un işletme yönetimi konseptini kendisine adapte edebilir.

Hatırlatmak gerekirse, Facebook zaman içerisinde işletmelerin Sayfalarını beğenen kullanıcılara inorganik yollarla (reklamlar) ulaşabilmelerine olanak tanımıştı. Facebook'un bu konudaki motivasyonu kullanıcı deneyimini geliştirmek olarak açıklanmıştı. Bunun sonucunda kullanıcılar daha fazla marka içeriğiyle kalmış, yakınlarından bol bol güncelleme almaya başlamıştı.

Temel olarak bu mantıklı bir düşünce. Sonuçta, önemsediğiniz kişilerden güncellemeler görmüyorsanız o uygulamanın kendisiyle daha az ilgilenirsiniz. Ancak, bunun bir de şöyle bir yanı var: Pek çok işletme Facebook’taki reklamlı trafiğe güven duyarak organik erişimi azalttı ve Facebook'un geniş iş stratejisine uygun bir şekilde kendi stratejisini oluşturmaya başladı. Bu durum da birçok firmayı erişim kazanabilmek için para ödemeye zorladı. Facebook bu markaları kendi işletme ekonomi sistemine hapsetti.

Bakalım Instagram ilerleyen süreçlerde nasıl bir yöntem izleyecek? Platform ana markasının yolundan mı gidecek yoksa yeni ve farklı bir strateji ile mi önümüze çıkacak. Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

Kaynak: SocialMediaToday

Bizimle İletişime Geçin