11 Maddede Instagram Influencer’ı Olmak

11maddedeiginfluencer
Paylaş

1. Tutkulu Olduğunuz Bir Niş Konu Seçin

Bir Instagram influencerı olmak için yapmanız gereken ilk şey kişiliğinize ve zevklerinize uygun bir niş alan bulmaktır. İyi miktarda bilgi sahibi olduğunuz ve ilginizin olduğu bir alan olmalıdır. Başkalarının benzer konularda bir şeyler yapması ve başarılı olmaları sizin de bu alanda bir şeyler yapmanız gerektiği anlamına gelmez.

Bu yüzden gerçekten tutkulu olduğunuz bir yer seçmelisiniz. Instagram gönderilerinizin sizi ilgilendiren her şeyi yansıtması ve rastgele şeyler olmaması gerekir. Seçtiğiniz alan rastgele seçilmiş olmadığı sürece onu yine sevdiğiniz, ilgilendiğiniz farklı konularla kombinasyonlara sokabilirsiniz.

2. Kayda Değer Bir Biyografiniz Olsun

Niş alanınıza karar verdikten sonra, Instagram hesabınıza ince ayarlar yapmaya başlamanız gerekir. Odaklanmanız gereken ilk şey, insanların dikkatini hemen çekebilecek bir biyografi oluşturmaktır.

Hikayen hakkında insanları çekecek şekilde konuşmalısınız. Unutmayın, bir markanın veya potansiyel bir takipçinin hesabınızda gördüğü ilk şeylerden biri bu olacaktır. Eğer bir influencer olmak istiyorsanız, biyografinizi dikkat çekici yapmalısınız.

3. Hikayeler Paylaşın

Yalnızca fotoğraf paylaşarak bir instagram influencerı olabileceğinizi düşünüyorsanız, kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz. Bu fotoğraflarla birlikte gelen görsel altı yazılar da fotoğrafların kendileri kadar önemlidir.

Onları hikayelerinizi anlatmak ve takipçilerinizle duygusal bir düzeyde iletişim kurmak için kullanmalısınız. Onlara size güvenmeleri, takip etmeleri ve sizinle ilgilenmeleri için bir sebep verin.

4. Sayfanızı Çekici Hale Getirin

Bir Instagram influencerı olmak istiyorsanız, bu ön şartlardan birisi. Paylaşımlarınızın her biri görsel olarak çekici olabilir ancak aynı zamanda genel bir temaya da uymalıdır. Bu, instagram akışınızdaki tüm fotoğraflarınızın birbirine karşı iyi görünmesi gerektiği anlamına gelir.

Birçok Instagram influencerı renk veya kompozisyonun tek tip olması için fotoğraflarını düzenleme stilini takip eder. Fotoğraflarınızın gerçekten iyi görünmelerini sağlamak için yüksek çözünürlükte ve bol miktarda ışık alındığından emin olun.

5. Belirli Aralıklarla ve Düzenli Paylaşım Yapın

Sürekli/düzenli olarak içerik yayınlamak, Instagram influencerı olmak için önemli bir önkoşuldur. Instagram'daki çoğu kişi günlük olarak paylaşım yapmaktadır. Ancak, bazıları günde birkaç kez, hatta haftada birkaç kez de paylaşım yapabilmektedir.

Araştırmalar, paylaşım sıklığınızdaki bir artışın, katılım oranlarını artırabileceğini göstermiştir. Ancak, gönderme zamanlamanızın ne olması gerektiğine karar verdiğinizde, akıllıca seçtiğinizden emin olun. Çünkü bu ulaşabileceğiniz bir hedef olmalı. Gerçekleştirmenizin zor olduğu bir hedef belirlemek, hiçbir şekilde size yardımcı olmaz.

6. Doğru Hashtag Seçimi Yapın

Hashtag'ler, içeriklerinizin diğer Instagram kullanıcıları tarafından bulunabilmesini sağladığı için önemlidir. Instagram, bir fotoğrafta en fazla 30 adet hashtag kullanmanızı sağlar ve hepsini kullanmanızı öneririm. Ama ne tür bir hashtag seçmelisin?

Yüksek arama hacmine sahip etiketlerin sizin için mutlaka iyi olmadığını unutmayın. Çünkü yüksek arama hacimleri de yüksek rekabet anlamına geliyor. Demek, gönderinizin bu hashtagleri kullanarak keşfedilme şansı kuvvetli.

Bunun yerine, en iyi yayınlarda görünme şansınızı en üst düzeye çıkaran arama sonuçlarına uygun etiketleri seçin. İdeal olarak, arama hacimlerinde 10.000 ila 1 milyondan fazla değişen hashtag'lerin bir kombinasyonunu kullanın. Ama kesinlikle, bir milyondan fazla değil.

7. İşletme Hesabına Geçiş Yapın

Eğer bir Instagram influencerı olma konusunda ciddiyseniz, işin ciddi yönüne geçiş yapmalısınız. Ve bunun en iyi yolu da Instagram’da bir işletme hesabına sahip olmaktır. Peki, bir işletme hesabına sahip faydaları nelerdir?

En önemli yarar, bir işletme hesabıyla iç görülere erişme imkanına sahip olmanızdır. Yalnızca takipçilerinizin demografik bilgilerinizi değil, aynı zamanda hangi içeriklerinizin daha iyi etkileşime girdiğini de görebileceksiniz.

Ayrıca size en iyi etkileşimi veren günleri ve saatleri de görebileceksiniz. Takipçi demografisi, iş birliği için markalara adım atmak konusunda çok faydalıdır. Çünkü sayılar fotoğraflarınızdan daha yüksek sesle konuşurlar. Bir işletme hesabıyla elde edeceğiniz bir diğer avantaj da reklam yayınlama yeteneğidir. İsterseniz ek bir etkileşim almak için yayınlarınızdan birini tanıtabilirsiniz.

8. Instagram Hikayeleri

Instagram Hikayeleri muhtemelen şu an Instagram'da bulunan en favori özellik. Gün geçtikçe de daha fazla kullanıcı bu trende katılıyor. Aslında, 200 milyondan fazla Instagram kullanıcısı her gün hikayeler özelliğini kullanıyor. Bu da hikayeleri daha fazla takipçi ve görünürlük kazanmak için mükemmel bir silah haline getiriyor.

Takipçileriniz olmayan insanlar bile sizi Hikayeler'den keşfedebilirler. Hikayelerinize hashtag veya konum ekleyerek daha fazla kişi tarafından keşfedilebilirsiniz. Eğer 10.000'den fazla takipçiniz varsa hikayelerdeki "yukarı kaydır" seçeneğini kullanarak giden bir bağlantı da ekleyebilirsiniz.

Hatta Hikayelerinizde başkalarını etiketleyebilirsiniz. Bu sadece ilişki kurmanın harika bir yolu değil aynı zamanda izleyenleri de büyütmek demektir. Çünkü bu hesapların da size karşılık vermesi muhtemeldir. Bu da daha fazla görünürlük elde etmenizi sağlar.

9. Anlamlı Etkileşim

Sosyal medya tamamen insanlarla ve onlarla nasıl ilişki kurduğunuzla ilgilidir. Etkileşim, Instagram influencerı olmanıza yardımcı olacak en önemli faktörlerden biridir. Örneğin, birisi paylaşımlarınızla ilgili yorum yaptığında, onu cevapladığınızdan emin olmasınız.

Ayrıca, içeriğimi beğen ve yorum yap isteklerini kabul ederek etkileşiminizi de artırabilirsiniz. Paylaşımlarınızda etkileşimi artırmak için size bir kontrol listesi sunmamız gerekirse:

  • Görsel altı yazılarınıza, hikayelerinize call-to-action ifadeleri ekleyin
  • Paylaşımlarınızı maksimum etkileşim alma olasılığı yüksek olan bir zamanda yayınlayın [En iyi zamanları bulmak için bir Ticari Hesabınız olmalı :)]
  • Yarışmalar düzenleyin ve hediyeler verin
  • Instagram Hikayeler'de anket düzenleyin
  • Benzer hesapları takip edin ve içerikleriyle etkileşime geçin

İlgilenebileceğiniz içerikleri bulmak için Instagram'daki “Keşfet” seçeneğini kullanabilirsiniz. Ayrıca, artık etiketleri takip etme seçeneğiniz de var, böylece görsel akışınızda o konularla alakalı içerikler görünecektir.

10. Konuyla İlgili Markaları Etiketle, İletişime Geç

Temelde bir Instagram influencerı olmak için iki aşama bulunuyor. Birincisi; elbette, takipçilerinizi organik olarak büyütmek ve onları paylaşımlarınızla meşgul etmek. İkincisi ve muhtemelen bazıları için daha önemli olan, influencer olarak para kazanmak.

Takipçi sayınız 1000 ve üzerinde olduktan ve profilinizle düzgün bir şekilde ilgilenmeyi başardıktan sonra, sesinizi duyurmaya başlayın. Bunun en kolay yolu, konunuzla alakalı markaları fotoğraflarınızda etiketlemek ve kendinizi onların radarlarına sokmaktır. Bazen markalar Instagram hesaplarında bu paylaşımları yeniden paylaşıyorlar. Bu da size daha fazla görünürlük sağlar.

Ayrıca, konunuzla ilgili olacağını düşündüğünüz markalara doğrudan mesaj da gönderebilirsiniz. Özellikle, onların sizin gibi diğer influencerlar ile iş birliği yaptığını görüyorsanız. Onlara neden ulaştığınıza ve ne önereceğinize dair bir konuşma yapın. Bu kolay olmayacak ama gelebilecek cevaplar karşısında şaşırabilirsiniz.

11. Takipçi Satın Almayın

Takipçi satın almak pek çok çaylak Instagram kullanıcısının kolayca başarıya ulaşmak için denediği bir hatadır. Satın alınan takipçiler sizin için iyi değildir. Bir Instagram influencerı olmak ve para kazanmak istiyorsanız, gitmeniz gereken yol organik takipçi kazanmaktır.

Evet, bunun kolay olmadığını ve kesinlikle bir gecede olmayacağını hepimiz biliyoruz. Ama başarıya giden kolay bir yol yoktur. Satın alınan takipçiler büyümenize bile zarar verebilirler, çünkü bu takipçiler sizinle yeterince meşgul olmayacaktır. Böylece takipçileriniz artsa bile etkileşim olduğu yerde duracak, ufak ufak artacaktır. Sonuç? Bu durum markalar tarafından keşfedilmenizi ve/veya tercih edilmenizi büyük ölçüde etkiler. Böylece markalarla iş birliği yapma şansınız azalır.

Bizimle İletişime Geçin